Informatie voor (nieuwe) Cliënten

Stel, je had in de laatste tijd moeilijkheden op school, thuis of op je werk, of je bent in de problemen geraakt door bijvoorbeeld drugs. Of je hebt een verstandelijke of een lichte lichamelijke beperking, waardoor je niet mee kunt komen op school, of niet in staat bent om te werken op een reguliere werkplaats.

Je hebt daardoor te maken gekregen met instanties. Bijvoorbeeld de gemeente, de leerplichtambtenaar, de politie of de reclassering. Vaak verwijzen deze instanties jou naar weer andere instanties in de zorg. Bijvoorbeeld naar een kliniek of naar mensen die je helpen met je financiën, of met school óf het zoeken naar een zinvolle dagbesteding. Zwat is zo’n dagbesteding.

Zwat heeft een eigen, succesvolle werkwijze en een “no nonsense” mentaliteit

Zwat heeft op dit moment een houtwerk-plaats (de HWP) en een autowerkplaats (de AWP). We hebben de beschikking over een groot team die een gezamenlijk doel heeft: jou helpen je leven weer op de rit te krijgen en te houden.

Bij Zwat werken begeleiders waarmee je veel te maken zult krijgen. Aan hen kun je al je vragen stellen en samen met hen kun je gaan uitzoeken wat je wilt gaan doen, nu en in de toekomst. Ze helpen je met bijvoorbeeld het aanbrengen van structuur in je leven of met uitvinden wat je mogelijkheden zijn. 

Ook kan een betere overgang worden gecreëerd tussen school en werk of vice versa. De begeleiders staan altijd voor je klaar en hebben altijd een luisterend oor.Andere mensen die werken bij ZWAT, bijvoorbeeld de zorgcoördinator, kunnen je helpen met scholing en het vinden van oplossingen voor de situatie waarin je zit.  

Bij Zwat valt veel te leren, kijk maar eens op onze garage , of op de Houtwerkplaats